Cum dam #restartBucuresti? La birou sau acasa?

Cum dam #restartBucuresti? La birou sau acasa?

 

Multe persoane numesc izolarea socială din timpul epidemiei cel mai amplu experiment social de muncă de acasă. Fară a avea alte opțiuni, am reușit să ne adaptam destul de bine la noul univers digital în care am fost nevoiți să intrăm fară că, anterior, să fi avut pregătită o strategie pentru asta. Zi după zi ne-am încărcat programul cu întâlniri online pentru a soluționa activități altădată desfășurate offline: scoală copiilor, conferințe de business, clase de gătit sau yoga, concerte, teatru, aniversări sau alte întâlniri de socializare. Toate în mediul virtual. Experiența aceasta ne face să ne întrebam un lucru: mai este nevoie să ne întoarcem la birou, daca totul poate fi rezolvat online, de acasă?

Răspunsul este, cu siguranță, DA. Și acest răspuns rezultă din simplul fapt că ne-am născut ființe sociale. Avem nevoie să ne vedem colegii, să ne întâlnim la birou și să interacționăm față în față, să discutam la o cafea despre noutățile din viețile noastre. Simplu spus, avem nevoie să simțim că facem parte fizic dintr-o comunitate. Asta nu înseamnă că nu vom mai munci de acasă. Noul normal vă continua să aducă schimbări, cu un mix de muncă de acasă și de la birou. Însă cea mai importanta lecție pe care am învățat-o la nivel colectiv în perioada de criza este că, acum mai mult ca niciodată, sănătatea și starea de bine a oamenilor primează, iar relațiile inter-personale sunt foarte importante pentru echilibrul fiecăruia dintre noi.

În parcurile noastre de birouri din Novo Park și West Gate găzduim o comunitate de aproape 20.000 de oameni, angajați și multinaționalelor, cu toții diferiți dar totodată uniți prin dorința de a-și utiliza talentul și expertiza într-un mediu sigur.

În parteneriat cu experți în domeniul sănătății, am implementat o serie de protocoale și măsuri de siguranță și prevenție împotriva Covid-19, pentru bunăstarea oamenilor din comunitate. Dincolo de asigurarea celui mai înalt standard de igienizare și curățenie, am dat atenție fluxurilor de circulație pentru facilitarea ușoară a accesului către birouri și evitarea aglomerației; normelor de distanțare socială; circulării aerului proaspăt în sistemele de ventilație; măsurilor suplimentare de siguranță în zonele de acces și recepții, precum și informării oamenilor din comunitatea noastră despre noile condiții de lucru.

Chiar dacă, atunci când am dezvoltat parcurile de birouri nimeni nu putea să prevadă situația actuală, noi le-am conceput într-un mod care le permite oamenilor să beneficieze la maximum de spațiile comune în condiții care astăzi sunt definite de sintagma “distanțare sociala”.
Spre exemplu, pentru a evita densitatea mare și a fluidiza traficul pietonal și al mașinilor, am realizat mai multe puncte de acces în parc și în clădirile de birouri. În cei peste 15,000 de mp de spatii verzi la West Gate, ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din parcul Kiseleff, angajații din parc se pot relaxa în zonele cu șezlonguri și WIFI gratuit sau pot să-și continue ședințele de lucru în aer liber. Încurajăm utilizarea bicicletelor și a trotinetelor electrice, iar cei care optează pentru aceste modalități de deplasare găsesc rastele amenajate special în parcurile noastre.

Așadar, fie că lucram de acasă sau de la birou, în mediul virtual sau fizic, este timpul să dam #restartBucurești. Lucrurile trebuie să meargă înainte, iar noi să ne adaptăm la noua eră.

Share