Orașele vor supraviețui pandemiei

Orașele vor supraviețui pandemiei

 

Metropolele lumii vor depăși criza generată de coronavirus. Dovezi stau epidemiile din trecut care au apărut și s-au manifestat pe razele marilor aglomerări urbane. De-a lungul istoriei, orașele au fost afectate de epidemii cu efecte devastatoare și de fiecare dată locuitorii acestora au reușit nu doar să le depășească ci să iasă mai puternici.

Au reușit aceasta canalizându-și resursele și talentul în căutarea unor soluții care să prevină apariția focarelor, să combată răspândirea maladiilor și să minimizeze gravitatea urmărilor. Aceste eforturi s-au materializat prin inovații și investiții în infrastructură și cercetare, cât și prin actualizarea continuă a standardelor de igienă din spațiile de lucru și de locuit.

Desigur, unele aspecte familiare ale orașelor noastre se vor schimba și de această dată. Teama de aglomerații și reticența față de mijloacele de transport în comun vor împinge o parte dintre locuitorii orașelor către zone limitrofe sau zone cu o densitate redusă a populației. În locul lor însă, vor veni tinerii atrași de universități și de oportunitățile pe care le pot găsi doar în marile orașe. Totodată talentele vor continua să fie atrase în marile centre urbane, tentate de costurile reduse generate de criză și de potențialul profesional ridicat pe care acestea le oferă.

Opiniile legate de dispariția orașelor au prins mereu glas în timpul vremurilor sumbre, însă orașele s-au dovedit mereu mai puternice.

Share