Back in business? Acum este timpul pentru #restartBucuresti

Back in business? Acum este timpul pentru #restartBucuresti

 

Au trecut deja câteva luni de când metropolele lumii au fost pustiite de carantină, iar economia mondială a fost grav afectată de pandemie. Bucureștiul, la fel ca New York, Los Angeles, Londra, Milano – comunități până nu demult vibrante – au devenit orașe fantomă. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. De-a lungul istoriei, marile orașe au fost epicentre ale pandemiilor.

În același timp însă, umanitatea și-a găsit un nou simț al solidarității, s-au format sisteme de sprijin și ajutor, care au întărit legătura între comunități la nivel global. Iar în timp ce orașele noastre s-au oprit și oamenii au stat acasă, profesioniștii din domeniul sănătății au lucrat neobosit pentru a ne proteja de pandemie. Și alți oameni s-au expus zilnic pentru a livra alimente, corespondența, pentru a asigura ordinea sau pentru a transporta mărfurile de mare necesitate. Multinaționalele, afacerile locale și cetățenii și-au unit forțele pentru a sprijini eroii din prima linie într-un act de solidaritate nemaiîntâlnit.

Acum este timpul să facem din nou să bată inima economică a României. Este timpul pentru #restartBucurești. Pentru a resuscita Bucureștiul, vom lua în considerare soluții iminente care acoperă mai multe aspecte cheie, precum mobilitatea forței de muncă, sănătatea și bunăstarea angajaților, siguranța la locul de muncă, menținerea competitivității angajaților, adaptarea la noua economie și, nu în ultimul rând, sustenabilitatea.

Un oraș vibrant, așa cum este Bucureștiul, în timpul oricărei crize, precum această pandemie, este unul care se adaptează rapid. În sfârșit, în această eră nouă, punem oamenii pe primul loc și sănătatea, înaintea beneficiilor economice. Orașul nostru trebuie să facă la fel.

Nicio pandemie din istoria umanității nu a distrus orașul sau nevoia oamenilor să trăiască și să lucreze în zone urbane. Concentrarea talentelor și a activității economice în orașe este un motor al inovației și al creșterii economice, prea puternic pentru a fi oprită. Sunt încrezător că vom depăși această pandemie și obstacolele puse în calea dezvoltării. Noi, ca spirit și societate, avem capacitatea dovedită de a ne adapta, inova și naviga prin situații dificile. Avem unii dintre cele mai talentați angajați și unele dintre cele mai luminate minți. Noul drum pe care pornim are provocările sale, dar am convingerea că orașul nostru va ieși mai puternic din această experiență.  Bucureștiul are nevoie de noi – comunitatea de afaceri și liderii săi, multinaționalele, companiile locale, rezidenții – să ne implicăm și să fim solidari. Acum este timpul pentru #restartBucurești!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *